Geodes zijn holle bubbels die zijn ontstaan in magma. De buitenkant van die bubbels kan stollen, waardoor water en gassen worden opgesloten in de bel. Na verloop van tijd vormen die mineralen zich soms tot kristallen aan de binnenkant van de bubbel. 

Wat er dan uiteindelijk overblijft is een gesloten bol die wanneer je hem openmaakt een holte  van kristallen aan de binnenkant bevat. De geodes die het meest voorkomen zijn die met amethist of bergkristal aan de binnenkant en die geodes kunnen soms wel meters groot zijn.

De symboliek van een geode

Een geode staat symbool voor een ruwe buitenkant en een mooie binnenkant, ook op emotioneel vlak. Een geode helpt je om innerlijke schoonheid te blijven zien in jezelf en anderen.

Maar ook zuiverheid en harmonie horen bij de geode omdat er iets puurs uitgaat van zoiets moois dat in de natuur is ontstaan. De geode is dan ook bij uitstek geschikt om neer te zetten in je huis of werkplek omdat hij een zuiverende werking heeft.

De geode als symbool van liefde en vriendschap

Ik probeer de geodes altijd als stel te verkopen. Zo vormen ze een prachtig symbool van twee helften van een geheel en daarmee zijn ze een schitterend cadeau tussen geliefde en zielsvriend(inn)en.

Sorteer op
  • Agaat geode op standaard
    Agaat geode op standaard

    Deze schitterende agaatplak op standaard heeft een heel fijne geode in het midden. Het doet daarmee bijzonder etherisch aan en er is een voelbare connectie met de natuurwezens maar ook met de kosmos in dit kristal.

    Agaat…

    € 63,99
Sorteer op
© 2015 - 2022 Angels&Co | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel